Braeside


Braeside thumbnail

About this project..

This 85 year old home in stately Wanless Park required a bathroom gut and replacement. Fixture locations were not altered to allow fund concentration on quality and design. Mechanical improvements included additional lighting, venting of the bathroom and in floor radiant heat. An original old style radiator was substituted for a low profile radiant baseboard heater to make ample room and wider vanity and expanded counter surface of corian.

Three key changes were made to impact this narrow cramped space:

  • First, the dividing wall between the tub and the toilet was eliminated and replaced with a clear tempered glass panel with drilled access for the shower curtain rod.
  • Second, the bathroom door swing was reversed to open out to hall rather than valuable inner floor space.
  • Third, a narrower vanity design in a light colour again enlarged the usable floor space.

Wiring upgrades replaced knob and tube for all new circuits to the bathroom. The original wooden octagon window and screen were the pattern for a new custom made opening window and screen. Storage needs were addressed in the limited size of this bathroom renovation with chic clean lines of both open and closed shelving of the vanity and complimenting wall storage over the toilet. Finally, porcelain wall tiles weaved with glass tile accents compliment the matching porcelain floor to achieve a balanced colour palette designed for family use and long lasting beauty.

We have provided a few candid photos of the project below:

Comments are closed.




Copyright © 2013 - Lifetime Contractor - All Rights Reserved

88 queries in 0.667seconds.